kuru serase için ürünler (2)

Ezilmiş maydanoz

Ezilmiş maydanoz

Kıyılmış maydanoz, Roma dönemlerinden beri tuzlu yemeklerde süsleme ve lezzet artırıcı olarak kullanılan çok yönlü bir bitkidir. Dünya genelinde yetiştirilmektedir; Kuzey Afrika ve Orta Doğu önemli işleme merkezleridir. Maydanoz, karışık baharatlara, et ovmalara, vinaigretlere ve sebze çorbalarına hafif bir aroma ve lezzet katar. Yumurta yemekleri, fırınlanmış sebzeler ve otlu ekmeklerle uyum sağlar ve İtalyan mutfağında temel bir malzemedir. Kalitesini korumak için, kıyılmış maydanoz hava geçirmez kaplarda, ışık ve nemden uzakta saklanmalıdır.
Susam Tohumu

Susam Tohumu

Susam tohumları, beyaz, kahverengi, siyah, kırmızı ve sarı gibi çeşitli renklerde bulunan çok yönlü bir bileşendir. Bu tohumlar, paketlemeden önce siyah kabuğun çıkarılması için kabukları soyulmuş olarak gelir ve daha koyu tohumlar en fazla lezzeti sunar. Susam tohumları, ekmek ve çörekler için yaygın olarak kullanılan, ağızda taze bir patlama hissi veren fındıksı bir lezzete sahiptir. Ayrıca, Asya mutfağında salataların ve kızartmaların üzerine serpilir. Öğütülmüş susam, Orta Doğu'da temel bir macun olan Tahini'nin ana bileşenidir ve tohum barlarında, tavuk yemeklerinde ve pirinç yemeklerinde kullanılır.